Terapije & terapevtske protibolečinske terapije

Terapije & terapevtske protibolečinske terapije

TERAPEVTSKA PROTITIBOLEČINSKA TERAPIJA se izvaja z različnimi kombinacijami terapij, ki se izvaja na predelu hrbta,vratu, rok, nog in stopal. Ob masažni tehniki gladenja, gnetenja in s pritiski prstov na določene ukupresurne točke, odpravljamo energijske blokade v telesu. Akupresura zmanjšuje napetost, povečuje prekrvavitev. Omogoča telesu, da se sprosti. Ravno tako, se pri sami terapiji lahko odločamo, glede na težavo, za uporabo mokse – terapijo moksanja/moksibusticija, ki je čudovita terapija, pri kateri grejemo ukupresurne točke. Z mokso (palčka iz zelišč stisnjenega divjega pelina) grejemo po celem telesu ali le na predelu meridiana oz. energijskih poti. Na ta način odpravljamo bolečine, spodbujamo prekrvavitev, sproščamo mišice in tkiva ter sprožamo pretok zdrave energije (Qi). Z uporabo Inarie elementa omogočamo globinsko sprostitev mišic. Sama terapija pomaga pri raztezanju stisnjenih tkiv in spodbudi mišično relaksacijo. Z njo se poveča pretok krvi v mišicah ter sprostitev in rehabilitacija vnetih mišic. Lahko se tudi odločimo za drseče ventuze, s katerimi drsimo po določenem delu telesa in z njimi delujemo tudi na meridiane in stimuliramo akupresurne točke. S tehniko hitreje in močneje dosežemo učinek saj se kmalu občuti olajšanje in sprostitev mišic.

Mirjana Radulovič guasha masaža

Terapija se lahko izvaja tudi z Guasha – Guasha terapija, ki pravtako temelji na teoriji o meridijanih – energijskih kanalih, po katerih teče vitalna energija Qi. Je izjemna metoda pri lajšanju bolečin saj z drgnjenjem ob kožo zelo izboljšamo prekrvavitev tkiv, razbremenimo napetost in tenzijo, sprostijo se blokade in iz telesa se razpršijo toksini.

Protibolečinska terapija, je zelo učinkovita pri težavah z išiasom, pri mišičnih krčih, pri bolečinahv ledvenem delu hrbtenice, kolenih, zamrznjeni rami, vratnem delu, itd…. Z samo terapijo izboljšamo cirkulacijo, blokade, bolečine, mravljinčenje in v pomoč nam je pri lajšanju bolečin.

CENA

30 – 40 min – 37,00 €